بیمه طلاق

بیمه طلاق

نویسنده: مهدی ملک پور
      شاید یکی از بزرگ ترین معضلات اجتماعی موجود در هر جامعه طلاق باشد. طلاق (divorce) در واقع مصدر است و به معنی رهایی به کار می رود. از بارزترین آثار طلاق می توان به بحران های عاطفی، اختلالات روانی، شخصیتی (روانی)، بی پناهی، بزهکاری، اعتیاد و... اشاره کرد. حال که در این مجال نمی توان چنین موضوعی به این گسترده یی را تفسیر کرد به همین چند کلام کوتاه از آثار طلاق بسنده می کنیم. طلاق در جامعه واقعیتی است کتمان نشدنی و به تبع آن معضلات طلاق نیز در جامعه به وفور جاری و ساری است.
    همان طور که می دنیم در جامعه ما مردم نگاه خوبی به زن مطلقه ندارند و به سختی به آنان کار و مسکن داده می شود و در زندگی اجتماعی خودشان با مشکلات عدیده یی دست و پنجه نرم می کنند. اگر به این مشکلات مسائل اقتصادی هم اضافه شود عملااین افراد در جامعه جایی برای زندگی نخواهند داشت. احراز آسیب از نظر روانی و اقتصادی خصوصا آسیب اقتصادی طلاق موجب شده است تا متخصصان و اهل علم راهکارهای مختلفی برای مقابله با این آسیب اجتماعی متصور شوند که بیمه طلاق یکی از آلترناتیوهای ممکن است و این نوع بیمه می تواند کمکی به زنان مطلقه بی سرپرست در عمل داشته باشد که زن مطلقه بتواند بعد از طلاق حداقل در امر امرارمعاش (قوت لایموت) خود وانماند.
    اما بیمه طلاق چیست؟ تحت حمایت و پوشش قرار دادن اقتصادی زنان مطلقه (بیوگان) تا زمان ازدواج مجدد را می توان بیمه طلاق نامید (مدیر بیمه ایران سال 1387). اگر ما نگاه نافذ به قانون اساسی کشورمان داشته باشیم در مورد چنین مطلبی در اصل 29 و همچنین بند چهار اصل 21 قانون مرقوم به صراحت سخن گفته است.
    اما با توجه به گستردگی موضوع و همچنین اهمیت در بحث کارشناسی، به همین چند سطر بسنده می کنم و این امر را واگذار به کارشناسان محترم آن حوزه می کنم تا با توجه به معضلات و مشکلات عدیده طلاق هرچه سریع تر نسبت به اجرایی کردن آن اقدام عاجل فرمایند و امید است به روزی که زنان بی سرپرست مطلقه حداقل غم نان نخورده و چه خوش فرمود حضرت عجل، سعدی:
    بنی آدم اعضای یکدیگرند
    که در آفرینش ز یک گوهرند
    چو عضوی به درد آورد روزگار
    دگر عضوها را نماند قرار
    
  روزنامه اعتماد، شماره 2403 به تاریخ 4/3/91، صفحه 12 (حادثه)


URL : http://www.khoshyaran.ir/index.php?ToDo=ShowArticles&AID=6484