برای تغییر نام فقط به ثبت احوال مراجعه کنید

برای تغییر نام فقط به ثبت احوال مراجعه کنید

مدیرکل امور حقوقی سازمان ثبت احوال از اصلاح و ابلاغ دستورالعمل تغییر نام خبر داد. محمدرضا علیان گفت: با اصلاح دستورالعمل مربوط به تغییر نام، از این پس روند تغییر نام راحت تر از گذشته و فقط در ثبت احوال انجام می شود و نیازی به مراجعه به دادگاه و دادسرا نیست.
     به گفته وی، در حال حاضر شناسنامه ها باید در محل تولد شخص صادر شود اما با الکترونیکی شدن اسناد و تبدیل شیوه سنتی به صنعتی صدور شناسنامه در هر شهری برای افراد امکان پذیر است بنابراین تغییرات جدید نیاز به تنظیم قوانین جدیدی دارد که این موضوع در همایش بررسی و به نتیجه می رسد.
     علیان به ارتباط تابعیت و صدور شناسنامه اشاره کرد و گفت: تابعیت رابطه مستقیم با صدور شناسنامه دارد و به محض این که کسی تبعه کشوری می شود، برای وی شناسنامه همان کشور صادر خواهد شد و در این صورت فرد از حقوقی مانند شهروندان دیگر بهره مند می شود و در قانون مدنی؛ خاک و خون برای تابعیت افراد مدنظر قرار گرفته است که تمامی این موارد در همایش بررسی خواهد شد. وی درباره ارائه آمار مربوط به طلاق از سوی سازمان ثبت احوال و همچنین سازمان ثبت اسناد گفت: ثبت ازدواج و طلاق در حیطه قلمرو سازمان ثبت اسناد است و سازمان ثبت احوال آماری را نقل می کند که از سوی دفاتر اعلام شده باشد.
     بر همین اساس می توان گفت که سازمان ثبت احوال وظیفه انتشار آمارهای جمعیتی با احصا از سازمان ثبت اسناد و هماهنگی با مرکز آمار ایران را دارد. علیان در مورد اختلاف آماری سازمان های ذیربط نیز اظهار داشت: چنانچه اختلافی در مورد ارائه آمار طلاق وجود دارد، به این دلیل است که تا آمار مورد نظر از دفاتر به سازمان ثبت احوال اعلام شود زمانی طول می کشد به همین دلیل این باعث اختلاف آماری می شود. به گفته مدیرکل امور حقوقی سازمان ثبت احوال، الکترونیکی شدن فعالیت دفاتر و ارتباط در لحظه با سازمان ثبت احوال می تواند جلوی اختلافات آماری را گرفته و باعث بموقع وصول شدن اعلامیه ها خواهد شد.
    
    تجهیز الکترونیکی 70 درصد دفاتر ازدواج
    به گفته وی، هم اکنون 60 تا 70 درصد دفاتر ازدواج به سیستم کامپیوتری و الکترونیکی شدن تجهیز شده اند و درآینده نزدیک ازدواج و طلاق به محض ثبت به دست ما رسیده و آن را منتشر می کنیم. علیان درخصوص مشکلات تغییر نام افراد گفت: با توجه به این که در گذشته روند طولانی برای تغییر نام وجود داشت، اصلاحاتی در قانون تغییر نام صورت گرفت، بر همین اساس با دستورالعمل جدید که به ادارات ابلاغ شده تغییر نام در چارچوب در نظر گرفته شده در دفاتر ثبت احوال انجام می شود. به گفته مدیرکل امور حقوقی سازمان ثبت احوال در سال 90، 14 هزار و 700 دعوی در ارتباط با مقوله تغییر نام صورت گرفته بود که بیش از نیمی از آ نها موفق به تغییر نام شدند.
    
     روزنامه ایران، شماره 5078 به تاریخ 26/2/91، صفحه 4 (اجتماعی)


URL : http://www.khoshyaran.ir/index.php?ToDo=ShowArticles&AID=6416