وكالت آن لاين ( آنلاين ) | وکیل | سایت وکیل | وکالت | سایت وکالت | وب سایت وکیل | وکیل دادگستری | وکیل با سابقه |دفتر وکالت | مشاوره حقوقی | مشاوره آنلاین حقوقی | مشاوره تلفنی با وکیل | مشاوره تلفنی حقوقی | مشاوره با وکیل | قبول کلیه دعاوی حقوی | بانک قوانین ایران | فروشگاه کتاب نرم افزار حقوقی
   
|وکــــیـــــل پایه یک|وکیل|وکالت| وکیل دادگستری|سایت حقوقی|وکلای دادگستری|مشاوره حقوقی |وکــــیـــــل پایه یک|وکیل|وکالت| وکیل دادگستری|سایت حقوقی|وکلای دادگستری|مشاوره حقوقی |وکــــیـــــل پایه یک|وکیل|وکالت| وکیل دادگستری|سایت حقوقی|وکلای دادگستری|مشاوره حقوقی
امروز جمعه 10 فروردین 1403
    قبول دعاوی حقوقی سوالات حقوقی مشاوره تلفنی امور موکلین صفحه اصلی
کانال رسمی سایت حقوقی خوشیاران در تلگرام
صفحه اصلی Google
خبرگزاری میزان
کانون ملی وکلا
پرتال جامع قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران
معاونت آموزش
مأوی
سازمان پزشکی قانونی کشور
دادگستری کل استان تهران(معاونت آموزش)
آدرس و تلفن دفاتر خدمات قضائی
مرکز ارتباط مردمی قوه قضائیه
دیوان عدالت
سایت قوانین
قضاوت
اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه
دادستانی کل کشور
وزارت دادگستری
مرکز امور شوراهای حل اختلاف
سازمان قضایی نیروهای مسلح
ستاد دیه
روزنامه رسمی کشور
اداره کل امور بین الملل
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
سازمان بازرسی کل کشور
سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور
دادسرای عمومی و انقلاب تهران
شورای حل اختلاف استان تهران
کانون سردفتران و دفتریاران
سامان ثبت احوال کشور
روزنامه حمایت
خبرگزاری قسط
سامانه ملی قوانین و مقررات
اداره کل ثبت احوال استان تهران
خبرگزاری مجلس شورای اسلامی
مجلس شورای اسلامی
دیوان محاسبات کشور
شورای نگهبان
نرم افزار لوح حق
قانون همراه
ستاد حقوق بشر قوه قضائیه
درگاه خدمات الکترونیک قضایی
آدرس دفتر وکالت
تهران، ضلع غربی چهارراه ولیعصر، خ برادران مظفر (صبای شمالی)، ساختمان صبا، پلاک ١٠١، طبقه ٨، واحد ٣٩ پذیرش : شنبه تا چهارشنبه از ساعت 17 الی 21 :شماره های تماس 09122208184
دفاتر ثبت اسناد و املاک
جستجوی سردفتران
سایت موسسه حقوقی رضا خوشیاران
جدیدترین مصوبات قانونی و انتشار اخبار حقوقی و مقالات
سردفتران ازدواج و طلاق
جستجوی سردفتران ازدواج و طلاق
خدمات اطلاع رسانی الکترونیک
راهنمای امور مراجعین سازمان ثبت املاک و اسناد کشور
 
  ***کاربر گرامی لطفا برای بازدید از وبسایت از مرورگر فایر فاکس و یا گوگل کروم استفاده نمایید***
وکیل نیست، کارچاق کن است گفت وگو با خشایار الوند پیرامون نقش وکیل قهوه تلخ
تاریخ انتشار : 12-03-1391

وکیل نیست، کارچاق کن است گفت وگو با خشایار الوند پیرامون نقش وکیل قهوه تلخ

وکیل نیست، کارچاق کن است
گفت وگو با خشایار الوند پیرامون نقش وکیل قهوه تلخ

قهوه تلخ، کام برخی را تلخ کرده است. ماجرا از آنجا آغاز شد که شخصیتی از برنامه «قهوه تلخ» در نقش وکیل دادگستری کارهایی انجام می دهد که دون شان وکالت بوده و گویا این روزها وکیل به مناسب ترین نقش موجود برای نقش بد فیلم ها بدل شده است. در این راستا با خشایار الوند یکی از نویسندگان قهوه تلخ به صحبت نشستیم اما بحث تنها به ماجرای وکیل کارچاق کن قهوه تلخ ختم نشد: در مورد چالش های حقوقی در سینما و مضامین حقوقی آثار نمایشی نیز مباحثی مطرح شد. خشایار الوند از ضرورت وصلت حقوق و سینما سخن گفت:
    
        اتفاقا خوب است که جامعه هنری ما با جامعه حقوقی وصلتی داشته باشند، تا در وهله اول از حقوق شان اعم از حقوق اجتماعی، تالیفی اطلاع داشته باشند و در هر مرحله بعدی راه حل دستیابی به حقوق را به دوستان هنرمند آموزش دهند. مورد بعدی این است که ما یک ژانرهایی را که در سینماهای غربی جا افتاده است در سینمایمان نداریم مثل درام های دادگاهی که خیلی فیلم های جذابی هم در این ژانر ساخته می شود. اما در ایران کم است مثل «می خواهم زنده بمانم» قادری.
    
        یکی از مباحثی که درباره قهوه تلخ مطرح است شخصیتی است که نقش وکیل را دارد یا کارهای وکیل دادگستری را انجام می دهد اما شخصیت این شخص نشانگر کل جامعه وکالت نیست.
    
    وقتی شخصیتی با شغل مشخصی در یک داستان نقش منفی را ایفا می کند دلیل بر این نمی شود که کل افراد شاغل در این حرفه به این شکل هستند. این مشکلی است که ما در همه کارهایمان داریم. مثلاگاهی با یک پزشک شوخی می کنیم و به جامعه پزشکان برمی خورد یا بقیه مشاغل. اگر بخواهیم به همه مشاغل این منطق را تسری بدهیم دیگر نمی شود کار کرد، چرا که همه یک شغلی دارند اما درباره این مورد خاص برای اینکه این سوءتفاهم برطرف شود، باید بگویم ایشان اصلاوکیل نیستند و هیچ گاه نمی تواند در پرونده هایی که ادعا می کندموفقیتی به دست آورد و بعدا خواهیم فهمید که اصولاایشان کارچاق کن است و مانند افرادی است که دم دادگستری می چرخند تا مردم را تلکه کنند و به آنها می گویند من آشنا دارم و می توانم کارتان را انجام دهم. قبلاهم در دیالوگ ها این اشاره شده بود که من الان یادم نیست در کدام سکانس بود. البته بعدا هم به این موضوع اشاره خواهد شد که این شخص اصلاحقوق نخوانده بلکه کارچاق کنی است که در اکثر مواقع کاری هم از دستش برنمی آید.
    
    در جامعه وکالت این موضوع حتی حساسیت هایی هم ایجاد کرده است. در وضعیت فعلی کشورمان شاهدیم تصویر مناسبی از وکالت ارائه نمی شود. باید قبول کنیم اسم وکالت هم اینجا به نوعی مورد حمله قرار می گیرد. می توان با هر شغلی شوخی کرد ولی گویا قهوه تلخ هم با جریان سازی تصویر سوء علیه وکالت همراه شده است.
    
    این جریان موهومی که شما می گویید، اصلامن نمی دانم آیا واقعا وجود دارد یا خیر اما اگر منظور شما این است که یک جریان و افراد متعلق به آن با من تماس گرفته و گفته اند این وکیل را بکوبید یا شخصیتی منفی از آن نشان دهید، من قبول ندارم.
    
    شما هیچ نقش مثبتی نمی بینید که از وکیل در برنامه های صدا و سیما ارائه دهند. اصولامثل اینکه وکیل شیاد است، کلاهبردار است و....
    
    در برنامه ما مستشار نقش مثبت دارد. به غیر از این استاد تاریخ بقیه هم افراد ایرادداری هستند و ویژگی کمدی آنها در همین است. این رسالت شاید بر عهده سریال های جدی است که باید تصویر دقیق و درستی نشان دهند. در کار طنز اصولاشخصیت هایی کاربرد دارند که نقطه ضعف هایی داشته باشند چرا که باید کمدی ایجاد شود. خود شما هم نمی پذیرید یک وکیل خبره خیلی کار درست در این سریال وجود داشته باشد و از دانشش استفاده کند تا مشکلات حقوقی افراد را حل کند. این را که جریانی وجود دارد که می خواهد وجهه وکیل را تخریب کند من قبول ندارم: اینکه عده یی نشسته اند و از فردا می خواهند به تمام نویسندگان بگویند که وکلارا بکوبید چرا که وکیل ها خلاف جناح ما هستند را قبول ندارم.
    
    اینکه چرا وقتی می خواهند یک وکیل را ترسیم کنند می روند دنبال آن یک درصد ناصالح در قشر وکلا، این را من نمی دانم به علت بار نمایشی اش است یا این گونه وکلابه روند داستان کمک می کنند. ما اصلادر ایران درام دادگاهی نداریم که در آن یک وکیل صالح بخواهد درست کار خودش را انجام دهد. من دلیلش را نمی دانم اما این طور قضیه را توضیح می دهم: همان طور که شاه ما شاه نیست و جعلی است و اصالت ندارد، این نقش هم وکیل نیست بلکه کارچاق کن است: این در مورد توضیح کار خودمان است.اینکه چنین جریانی وجود دارد من قبول ندارم اما حتی اگر قبول داشته باشم باید بگویم این جریان نمی تواند با همه نویسندگان تماس بگیرد تا آنها چهره وکیل را ناسالم نشان دهند.
    
    اجازه بدهید کمی موضوع را بازتر کنیم. شما به عنوان یکی از نویسندگان آثار نمایشی، فکر می کنید چه راه هایی وجود دارد تا ما در آثار خودمان اطلاع رسانی حقوقی مناسبی بکنیم تا مردم را با حقوق شان بیشتر آشنا کنیم؟
    
    اولین وظیفه به عهده خود نویسنده است که وقتی می خواهد در مورد موضوع یا شخصیتی متنی بنویسد باید تحقیق کند. مثلاخود من وقتی با آقای ده نمکی سریالی می نوشتم به اسم دارا و ندار که طرحش مال من بود در آن یک مساله حقوقی وجود داشت در مورد ساختمانی که مالکش می خواست ساختمان را پس بگیرد، من و آقای قاسم خانی رفتیم پیش یکی از وکلای خوش نام که آقای آغاسی بودند، ایشان خیلی لطف کردند و ما رفتیم دایره اجرای احکام وایشان ما را با وظایف و روند کار آنجا آشنا کردند که اگر شخصی از خارج کشور برگردد و بخواهد یک آپارتمان پنج یا شش طبقه را تخریب کند، مستاجران چه باید بکنند. ما عین همین روند را در فیلمنامه گذاشتیم اما اینکه تا چه حدی این موضوع در روند فیلم جلو رفت بحث دیگری است. ما روند حقوقی این بحث را کاملانشان دادیم. حالااینکه در دادگاه های ما هم این روند اجرا می شود یا نه من کاری ندارم اما ما رفتیم تحقیق کردیم. اگر کسی بخواهد کار خوبی انجام دهد باید برود و تحقیق کند. از آن طرف دوستان و همکاران شما، وقتی کسی به آنها مراجعه می کند تا راهکار حقوقی و درست را بداند باید وقت بگذارند و البته اقدامات نمایشی را هم در نظر بگیرند. ما نمی توانیم در نمایش یک صفحه بند و تبصره قانونی بگذاریم.
    
    همین اطلاعات حقوقی می تواند در قهوه تلخ از سوی مستشار ارائه شود. این شخصیت نه ماده و تبصره، بلکه مضمون حقوقی یا اطلاعات کوتاه ولی موثر حقوق را بیان می کند.
    
    شما بقیه ماجرا را که ندیدید. در ادامه داستان این شخص کارهایی می کند که مستشار مقابل او قرار می گیرد و در آنجا مستشار می گوید ایشان از اسم وکالت سوءاستفاده می کند و وعده و وعیدهایی می دهد. اگر این قسمت را ببینید احتمالااین سوءتفاهم ها حل خواهد شد. اینکه چگونه می توان آموزش داد، باید بگویم در این سریال ما از منطق ادب از که آموختی: از بی ادبان، استفاده می کنیم. ما از برهان خلف استفاده می کنیم. یکسری افراد نامرد و ناتو داریم که رفتارهایی نشان می دهند که به تماشاگر می گوید این رفتارها غلط است. اگر می خواهی چنین آدمی نشوی این کارها را نکن. حالابرخی آموزش مستقیم می دهند و به تماشاگر می گویند که مثلااین طور رفتار کن. اینکه می گویید چنین تصویری ساخته شده باید ابتدا نویسنده تحقیق کند، آن تحقیقات به صورت نمایش ارائه شود تا تصویر درستی ترسیم شود اما مثلاسریال زیر تیغ که پخش می شد، بخش زیاد از آن دادگاه بود. به نظر شما آن وکالت، آن محاکم و دادگاه به شکل درستی بود؟
    
    من حرف شما را قبول دارم. بحث من این است که مثلاشما به عنوان نویسنده روی یکسری اطلاع رسانی غیرمستقیم کار کنید تا ملکه ذهن افراد شود. با این شیوه می توانیم در سناریوی قهوه تلخ یکسری مضامین مطرح کنیم که جامعه را قانون مند کند.
    
    فرم ما به شکلی است که بدی و شر را نشان می دهیم و می گوییم اگر می خواهی خوب باشی این طور نباش. اینکه مستشار برخی مواقع مقابل این شخصیت می ایستد و نکاتی را می گوید، نکته یی که شما می گویید را انجام می دهیم. حالادر این فیلم هم جلوی وکیل می ایستد و هشدار می دهد که این وکیل نیست، کارچاق کن است. ولی مستشار نمی تواند بیاید و به تماشاگر به صورت مستقیم پیام هایی بدهد، پیام نو به این مشکل نیست. شاید هم کار طنز این ظرفیت را ندارد یعنی آن قدر پاستوریزه می شود که دیگر خنده دار نیست. من خودم یک بار مشاوره گرفتم. جناب آقای آغاسی هم لطف کردند، وقت گذاشتند و مراحل قانونی را به من گفتند، توقعی هم نداشتند، حتی ما اسم شان را هم در تیتراژ متاسفانه فراموش کردیم بیاوریم. من هر جایی که باید مشاوره بگیرم حتما مشاوره می گیرم و راه حل درست را در نوشته ام به کار می گیرم. در قهوه تلخ هم اگر شما ادامه داستان را ببینید خواهید دید که ممکن نیست یک نفر به عنوان وکیل هرکاری خواست بکند و آدم خوبه داستان ما هیچ چیزی نگوید.
    
    اگر بخواهم سوال کلی را از شما که دارای تجربه طولانی در این زمینه هستید، بپرسم این است که بین سینما و حقوق چه پیوندی را می توانیم برقرار کنیم؟
    
    اتفاقا در این زمینه باید بحث مفصلی داشته باشیم که بازیگران و هنرمندان به حقوق خود واقف بشوند. حق مولف اینجا ادا نمی شود. باید ببینیم که چگونه می شود این حقوق را زنده کرد. مثلایک نویسنده در هالیوود یک دستمزد بابت فیلمنامه و یک حق تالیف و حق معنوی بابت آن کار دارد و بدون اجازه او نمی توان از اثر او بهره دیگری برد. اگر سود دیگری بابت اثر مترتب می شود درصدی به نویسنده برمی گردد. اما وقتی 20 دقیقه از نوشته کم می شود حق نویسنده ضایع می شود و این دیگر کار نویسنده نیست. هنرمندان یا این حقوق را نمی دانند یا راه استیفای آن را نمی دانند. اتفاقا خوب است که جامعه هنری ما با جامعه حقوقی وصلتی داشته باشند، تا در وهله اول از حقوق شان اعم از حقوق اجتماعی، تالیفی اطلاع داشته باشند و در هر مرحله بعدی راه حل دستیابی به حقوق را به دوستان هنرمند آموزش دهند. مورد بعدی این است که ما یک ژانرهایی را که در سینماهای غربی جا افتاده است در سینمایمان نداریم مثل درام های دادگاهی که خیلی فیلم های جذابی هم در این ژانر ساخته می شود. اما در ایران کم است مثل «می خواهم زنده بمانم» قادری، صحنه یی که قسمت اصلی در دادگاه اتفاق بیفتد کم است و در ایران نهایتش این است که قاضی با چکش می زند روی میز که شما مثلامحکوم به اعدام یا تبرئه شدید، به هر حال ما صحنه دادگاه را نمی بینیم. من به ندرت یادم می آید که درام دادگاهی دیده باشم. هر دو می توانند به هم کمک کنند. فعلاکه وکیل خانه سینما نمی تواند حقوق خانه سینما را استیفا کند و در خانه سینما را باز کند، با اینکه انحلالش غیرقانونی بوده و هم دیوان عدالت اداری اعلام کرده انحلال غیرقانونی است، وکیل ما نتوانسته این حکم را جاری کند ولی من امیدوارم این پیوند اتفاق بیفتد، هم ما از دانش حقوقدانان در کارمان بهره مند شویم و هم بتوانیم به حقوقدانان کمک کنیم.
    
    در همین زمینه دوست دارم نظر شما را درباره توقیف هایی که اخیرا در سینما داشتیم که بعد از اکران فیلم به وقوع پیوست بدانم. شما این بحث را چگونه ارزیابی می کنید؟
    
    من با خود فیلم ها، اینکه فیلم های خوب یا بدی بودند یا اینکه دوستانی که به این فیلم ها معترضند راست می گویند یا نه کاری ندارم. من می گویم این بدعت که 20 یا 30 نفر جلوی سینما داد و بی داد کنند و فیلم در کل ایران پایین کشیده شود بدعت بدی است. ممکن است پس فردا برای یکی از فیلم های ارزشی این اتفاق بیفتد. مثلامی گویم اگر آژانس شیشه یی در حال اکران باشد و عده یی با بسیجیان و جانبازان و.... مشکل داشته باشند دلیل می شود بروند و بگویند فیلم را پایین بکشید؟ آن موقع دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود. من فکر می کنم این دو فیلم اصلااز لحاظ هنری، ارزش این همه جنجال را نداشتند. شاید بعد از این جنجال ها مردم کنجکاو شدند تا بروند فیلم را ببینند. وزارت ارشاد باید پای پروانه ساخت این فیلم ها ایستادگی می کرد. یا این سینما ارث پدری معترضان که نیست چگونه می توان اعمال نفوذ کرد و فیلم را پایین کشید. به نظرم اگر دوستان هم مشکلی داشتند باید قانونی می رفتند و شکایت می کردند اما اینکه برویم جلوی سینما شعار بدهیم و شیشه بشکنیم و.... بدعت خطرناکی است.
    
     روزنامه اعتماد، شماره 2409 به تاریخ 11/3/91، صفحه 8 (حقوق)

برچسب ها : وکیل , تبرئه , حقوق , دادگاه , عدالت , حقوقی , ارث , آپارتمان , دادگستری , توقیف , قاضی , دیوان , حق , بهره , حکم , قانون , خلاف , اجرای احکام , , خانه , ارشاد , قانونی , طبقه , اطلاعات , , اعدام , مثبت , زیاد , حقوقدانان , دیوان عدالت اداری , پیوند , تخریب , هشدار , قرار , انحلال , شغل , شیشه , درصد , ایران , صالح , اثر , پرونده , مردم , وظیفه , بند , نظر , استاد , ارزش , ارزیابی , علیه , اجرا , بدون , علت , تسری , تاریخ , قسمت , تحقیقات , نوشته , وزارت , ساختمان , ساخت , راه , تصویر , ادامه , چهره , نفر , روزنامه , شاه , حل , اداری , شیوه , دیوان عدالت , قبول , تحقیق , ماده , خاص , شخصیت , برنامه , مال , سوء , استفاده , مستشار , ساختمانی , دستمزد , شخصی , اطلاع , حمله , غیر , ما , مشاوره , نام , شخص , جنجال , معنوی

 
 
خدمات حقوقی مشاوره و وکالت موسسه حقوقی رضا خوشیاران 
آدرس دفتر وکالت 
صفحه اصلي 
بخش دانلود از سایت 
برنامه هفتگي 
امور موکلین 
مشاوره تلفنی 
قبول کلیه دعاوی حقوقی 
سوالات حقوقي كاربران 
سايت هاي مرتبط 
گالري تصاویر 
اخبار حقوقی و حوادث 
مطالب و مقالات حقوقی 
اخبار گوناگون و اقتصادی 
اخبار و مطالب دانشگاهی 
قوانین و مقررات داخلی 
قوانین و مقررات خارجی 
درگاه نظرات مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه 
نظرات مشورتی 
هشدارهای انتظامی 
نشست های قضایی 
آرای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی کشور 
آرای اصراری هیئت عمومی دیوان عالی کشور 
منتخب آرای دیوان عالی کشور 
آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری 
آدرس محاکم و دادسراها و کلانتری ها 
نشانی نهادها، سازمان ها، سفارتخانه ها، دانشگاه ها 
نظرسنجی سایت 
سایت های مفید 


 
وكالت آن لاين ( آنلاين ) | وکیل | سایت وکیل | وکالت | سایت وکالت | وب سایت وکیل | وکیل دادگستری | وکیل با سابقه |دفتر وکالت | مشاوره حقوقی | مشاوره آنلاین حقوقی | مشاوره تلفنی با وکیل | مشاوره تلفنی حقوقی | مشاوره با وکیل | قبول کلیه دعاوی حقوی | بانک قوانین ایران | فروشگاه کتاب نرم افزار حقوقی