وكالت آن لاين ( آنلاين ) | وکیل | سایت وکیل | وکالت | سایت وکالت | وب سایت وکیل | وکیل دادگستری | وکیل با سابقه |دفتر وکالت | مشاوره حقوقی | مشاوره آنلاین حقوقی | مشاوره تلفنی با وکیل | مشاوره تلفنی حقوقی | مشاوره با وکیل | قبول کلیه دعاوی حقوی | بانک قوانین ایران | فروشگاه کتاب نرم افزار حقوقی
   
|وکــــیـــــل پایه یک|وکیل|وکالت| وکیل دادگستری|سایت حقوقی|وکلای دادگستری|مشاوره حقوقی |وکــــیـــــل پایه یک|وکیل|وکالت| وکیل دادگستری|سایت حقوقی|وکلای دادگستری|مشاوره حقوقی |وکــــیـــــل پایه یک|وکیل|وکالت| وکیل دادگستری|سایت حقوقی|وکلای دادگستری|مشاوره حقوقی
امروز چهار شنبه 5 اردیبهشت 1403
    قبول دعاوی حقوقی سوالات حقوقی مشاوره تلفنی امور موکلین صفحه اصلی
کانال رسمی سایت حقوقی خوشیاران در تلگرام
صفحه اصلی Google
خبرگزاری میزان
کانون ملی وکلا
پرتال جامع قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران
معاونت آموزش
مأوی
سازمان پزشکی قانونی کشور
دادگستری کل استان تهران(معاونت آموزش)
آدرس و تلفن دفاتر خدمات قضائی
مرکز ارتباط مردمی قوه قضائیه
دیوان عدالت
سایت قوانین
قضاوت
اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه
دادستانی کل کشور
وزارت دادگستری
مرکز امور شوراهای حل اختلاف
سازمان قضایی نیروهای مسلح
ستاد دیه
روزنامه رسمی کشور
اداره کل امور بین الملل
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
سازمان بازرسی کل کشور
سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور
دادسرای عمومی و انقلاب تهران
شورای حل اختلاف استان تهران
کانون سردفتران و دفتریاران
سامان ثبت احوال کشور
روزنامه حمایت
خبرگزاری قسط
سامانه ملی قوانین و مقررات
اداره کل ثبت احوال استان تهران
خبرگزاری مجلس شورای اسلامی
مجلس شورای اسلامی
دیوان محاسبات کشور
شورای نگهبان
نرم افزار لوح حق
قانون همراه
ستاد حقوق بشر قوه قضائیه
درگاه خدمات الکترونیک قضایی
آدرس دفتر وکالت
تهران، ضلع غربی چهارراه ولیعصر، خ برادران مظفر (صبای شمالی)، ساختمان صبا، پلاک ١٠١، طبقه ٨، واحد ٣٩ پذیرش : شنبه تا چهارشنبه از ساعت 17 الی 21 :شماره های تماس 09122208184
دفاتر ثبت اسناد و املاک
جستجوی سردفتران
سایت موسسه حقوقی رضا خوشیاران
جدیدترین مصوبات قانونی و انتشار اخبار حقوقی و مقالات
سردفتران ازدواج و طلاق
جستجوی سردفتران ازدواج و طلاق
خدمات اطلاع رسانی الکترونیک
راهنمای امور مراجعین سازمان ثبت املاک و اسناد کشور
 
  ***کاربر گرامی لطفا برای بازدید از وبسایت از مرورگر فایر فاکس و یا گوگل کروم استفاده نمایید***
قرارداد اجاره را شفاهی نیز می‌توان تمدید کرد؟ موانع الزام مستاجر به تخلیه مورد اجاره
تاریخ انتشار : 31-02-1392

قرارداد اجاره را شفاهی نیز می‌توان تمدید کرد؟ موانع الزام مستاجر به تخلیه مورد اجاره

 

 اختلافات موجر و مستاجر در اشکال مختلفی به دادگاه وارد می‌شود. یکی از مصادیق اختلاف میان مالک و مستاجر، اختلافات مربوط به تخلیه ملک است. گاهی با وجود پایان مدت اجاره، مستاجر از خالی کردن ملک خودداری می‌کند؛ در این صورت مالک راهی جز مراجعه به دادگاه ندارد. اما اینکه چطور می‌توان مستاجر را مجبور به تخلیه کرد، موضوعی است که در ادامه در قالب تحلیل یک پرونده قضایی بررسی خواهیم کرد.

شروع اختلاف

آقای نظری، خواهان دعوای پیش‌رو و مالک یک دستگاه آپارتمان است. طرف مقابل دعوا یعنی خوانده در دعوای فوق خانم نجفیان است که آپارتمان مذکور را از خواهان اجاره کرده است. خواهان در بخش مربوط به خواسته مشخص‌شده در دادخواست تقدیمی، تقاضای خود را به این کیفیت بیان داشته است: تقاضای صدور حکم مبنی بر تخلیه ید غاصبانه از یک دستگاه آپارتمان استیجاری به انضمام کلیه خسارات دادرسی وارده. 
 
خواهان پرونده فوق در بخش مربوط به ضمایم و دلایل دادخواست، فتوکپی تایید شده یک برگ اجاره‌نامه ملک تجاری فوق و همچنین فتوکپی تایید شده یک فقره سند مالکیت که حاکی از مالکیت خواهان در ملک اخیر است را درج و آن مدارک را به همراه دادخواست به دفتر دادگاه تقدیم کرده است.
 
خواهان پرونده مذکور ، در بخش مربوط به شرح دادخواست متن دادخواست تقدیمی خود را به این طریق نگارش کرده است: اینجانب مالک یک واحد آپارتمان در خیابان .. هستم. برای اثبات این موضوع هم سند مالکیتی که حکایت از مالکیت اینجانب بر واحد مسکونی اخیر دارد، ضمیمه دادخواست تقدیمی است. اینجانب در سال 1389 با خوانده محترم ...، قرارداد اجاره‌ای تنظیم و خوانده محترم واحد مذکور را برای دفتر کار به مدت دو سال اجاره کرده است. بر این اساس فتوکپی تایید شده قرارداد اجاره تنظیم شده میان اینجانب به عنوان مالک و خوانده محترم به عنوان مستاجر نیز ضمیمه پرونده است. گفتنی است که مدت اجاره این قرارداد اجاره در تاریخ 4/9/91 تمام شده است. با این حال مستاجر... ملک مذکور را تخلیه نکرده است. به این ترتیب ایشان بر استمرار رابطه مذکور تلاش کرده است. با این وضعیت‌ اینجانب به عنوان خواهان پرونده حاضر، متقاضی تخلیه و استرداد ملک و واحد تجاری خود هستم. 

شرح دادخواست

از جمله مسایلی که نقش مهمی را در بسیاری از دعاوی بازی می‌کند، فرستادن اظهارنامه به طرف مقابل یعنی خوانده پرونده است. در این خصوص پرونده حاضر در صورت ارسال اظهارنامه به خوانده پرونده وضعیت بهتری پیدا می‌کرد. در این اظهارنامه باید قید می‌شد که به عنوان مثال، آقای نظری، مالک ملک اجاره‌ای است. همچنین قرارداد اجاره‌ای در سال 89 میان وی و خانم نجفیان تنظیم شده است. در سال 91 نیز این مدت این قرارداد دو ساله به اتمام رسیده است. اما متاسفانه خانم نجفیان مبادرت به تخلیه ملک اجاره‌ای نکرده است و همچنان در ملک مذکور حضور دارد. در انتهای برگه اظهارنامه نیز باید از سوی خواهان پرونده، آقای نظری به خوانده اعلام می‌شد که اگر ظرف مدتی معین آن ملک را تخلیه نکند، از طریق اقامه دعوا در مراجع قضایی اقدام خواهد شد. در ضمن خواهان پرونده حاضر در زمان تقدیم دادخواست تخلیه ملک اجاره‌ای، باید فتوکپی تایید شده آن برگه اظهارنامه ارسالی به خوانده را ضمیمه دادخواست خود می‌کرد. البته باید گفت که با توجه به وجود قرارداد اجاره شفاف و سند مالکیت خواهان باز هم پرونده به نفع خواهان پرونده آقای نظری پیش خواهد رفت؛ ولی ارسال چنین اظهارنامه‌ای به روند پرونده مذکور سرعت بیشتری می‌بخشید. 
 
با توجه به گنگ بودن برخی از مفاهیم حقوقی موجود در پرونده حاضر، بهتر است خوانندگان با برخی از عبارات و اصطلاحات حقوقی آشنایی بیشتری پیدا کنند؛ این توضیحات به درک بهتر محتویات پرونده از سوی خوانندگان کمک شایانی خواهد کرد. در ادامه به بررسی و تعریف برخی از این دسته اصطلاحات حقوقی می‌پردازیم: اظهارنامه برگه‌ای است که حاوی اظهاراتی است که در آن اظهارکننده به طریق رسمی و قانونی از خوانده دعوا تقاضای خود را بیان کرده و سایر اظهارات خود را به طور کتبی به اطلاع وی می‌رساند. این اقدام حقوقی باید قبل از اقامه دعوا در مراجع قضایی صورت گیرد. در صورتی که از طرف شخص اظهار شونده اقدام مورد نظر اظهارکننده صورت نگیرد، وی به طرح دعوا خواهد پرداخت. در واقع ارسال اظهارنامه مقدمه‌ مهمی برای طرح دعوا در دادگاه است و در بسیاری از دعاوی اساسا این کار پیش‌شرط طرح دعوا محسوب می‌شود.

فرآیند رسیدگی

پس از تکمیل پرونده حاضر، دفتر دادگاه بنا به دستور قاضی دادگاه وقتی را برای رسیدگی به پرونده مذکور تعیین می‌کنند و متعاقبا وقت دادرسی به طرفین ابلاغ می‌شود. طبق اخطاریه‌های ارسالی و با توجه به اینکه مدارک تقدیمی خواهان کامل و بدون ایراد است، مدیر دفتر اخطاریه‌ای در وقت مقرر برای طرفین ارسال می‌کند. در موعد مقرر خواهان و خوانده در شعبه حاضر و اظهارات آنها ثبت می‌شود. خواهان پرونده در جلسه رسیدگی مدعی شد، خوانده حدود 2 سال است که ملک مورد اجاره را تخلیه نکرده است و خوانده مبلغ ناچیزی را به عنوان اجاره‌بها به وی پرداخت می‌کند. در ادامه خوانده پرونده اظهار داشت که در سال 1389 قرارداد اجاره‌ای را با خواهان دعوا به عنوان مالک تنظیم کرده است و ماهیانه، مبلغ ششصد هزار تومان اجاره‌بها به شماره حساب مالک ملک پرداخت می‌‌کرده است و حتی در چند مورد که خود مالک ملک تقاضای تقدیم اجاره‌بهای واحد تجاری را پیش از موعد مقرر کرده است، آن مبالغ به صورت وجه نقد و قبل از سررسید توسط خوانده به عنوان مستاجر پرداخت شده است که کپی رسیدهای اخذ شده بابت پرداخت اجاره‌بهای ملک مذکور نیز در پرونده موجود است که پس از انقضای مدت دو سال و خاتمه اجاره‌نامه تنظیمی، خود خواهان دعوا به عنوان مالک پیرو آشنایی و دوستی که با خوانده داشته است، شفاها به وی بیان کرده است که در ازای اضافه کردن صد هزار تومان به مبلغ اجاره‌بها می‌توانند در واحد مذکور فعالیت خود را ادامه دهند. در این خصوص سه نفر از همکاران خوانده دعوا نیز به عنوان شاهد در جلسه‌ای که در خصوص افزایش ماهیانه هفتصد هزار تومان اجاره‌بها و تمدید قرارداد اجاره تعیین شده بود، حضور داشتند که به عنوان شهود تقاضای شنیدن شهادت آنها از محضر دادگاه صورت گرفت. قاضی دادگاه نیز دستور ادای شهادت توسط شهود را صادر می‌کند. شهود معرفی شده خوانده نیز در وقت مقرر در شعبه دادگاه حاضر می‌شوند و همگی متفق‌القول تایید کردند که شخص خواهان در حضور آنها به ادامه رابطه استیجاری میان خود و خوانده تاکید کرده است و این استمرار را مشروط به افزایش ماهانه مبلغ صد هزار تومان به اجاره‌بهای سابق کرده است.

رای دادگاه

طبق رای دادگاه محترم نهایتا پس از بررسی و ثبت اظهارات طرفین دعوی و با توجه به اینکه خواهان ایراد و دفاعی در مقابل اظهارات شهود انجام نداده است و با توجه به اینکه متصرف با داشتن مدارک و ادله استنادی و قانونی در مقابل ادعاهای خواهان، دفاع قابل توجه و قانونی کرده است، دادگاه ادعای خواهان را غیرواقعی و واهی تشخیص داده و در مقابل دفاعیات خوانده را محمول بر صحت قرار داده است و حکم به بی‌حقی خواهان را صادر می‌کند که رای مذکور قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه‌های تجدیدنظر است.
 
در این‌جا نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که در پرونده فوق هر چند اجاره‌نامه‌ای بوده است که تاریخ انقضای آن نیز چند سال است که سپری شده است، ولی با توجه به ماده 98 قانون آیین دادرسی مدنی باید گفت که اصل بر بقای این رابطه استیجاری است، چراکه افزایش اجاره‌بها از ششصد هزار تومان به هفتصد هزار تومان و همچنین عدم تخلیه و اقدامات قضایی و قانونی از جانب خواهان پس از اتمام موعد قرارداد آن هم پس از گذشت مدت طولانی و همین‌طور اظهارات شهود معرفی شده خود حکایت از رضایت و میل مالک یعنی خواهان به ادامه و استمرار این رابطه حقوقی و قانونی بوده است و حال بدون در نظر گرفتن موقعیت مستاجر خودسرانه اقدام به طرح دعوای کرده است، آن هم بدون در میان گذاردن موضوع با خوانده مذکور. 
 
پس باید گفت ادله و مدارک موجود همگی حاکی از استمرار این رابطه استیجاری بوده است و وجود فیش‌های پرداختی خوانده نیز این ادعا را ثابت می‌کند. در حالی که خواهان هیچ مدرک و دلیل قابل قبول و محکمه‌پسندی را ارایه نکرده است که پس از بررسی شواهد و مدارک استنادی دادگاه، حکم بر برائت خوانده را صادر کرد.

برچسب ها : قرارداد اجاره , شفاهی , شورای حل اختلاف , مجتمع قضایی , دادگاه , موانع , الزام , مستاجر , , , مورد , اجاره

نظر شما

نام * :
پست الكترونيكي * :
وب سایت :
نظر *:
  کد امنیتی را وارد نمایید :
اختصاصي براي مدير سايت ( درصورت انتخاب اين گزينه نظر شما در وب سايت ديده نخواهد شد )
لطفا از ارسال سوالات حقوقي در این صفحه خودداری نمائید . به سوالات حقوقي در این بخش پاسخ داده نمیشود .

 
 
خدمات حقوقی مشاوره و وکالت موسسه حقوقی رضا خوشیاران 
آدرس دفتر وکالت 
صفحه اصلي 
بخش دانلود از سایت 
برنامه هفتگي 
امور موکلین 
مشاوره تلفنی 
قبول کلیه دعاوی حقوقی 
سوالات حقوقي كاربران 
سايت هاي مرتبط 
گالري تصاویر 
اخبار حقوقی و حوادث 
مطالب و مقالات حقوقی 
اخبار گوناگون و اقتصادی 
اخبار و مطالب دانشگاهی 
قوانین و مقررات داخلی 
قوانین و مقررات خارجی 
درگاه نظرات مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه 
نظرات مشورتی 
هشدارهای انتظامی 
نشست های قضایی 
آرای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی کشور 
آرای اصراری هیئت عمومی دیوان عالی کشور 
منتخب آرای دیوان عالی کشور 
آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری 
آدرس محاکم و دادسراها و کلانتری ها 
نشانی نهادها، سازمان ها، سفارتخانه ها، دانشگاه ها 
نظرسنجی سایت 
سایت های مفید 


 
وكالت آن لاين ( آنلاين ) | وکیل | سایت وکیل | وکالت | سایت وکالت | وب سایت وکیل | وکیل دادگستری | وکیل با سابقه |دفتر وکالت | مشاوره حقوقی | مشاوره آنلاین حقوقی | مشاوره تلفنی با وکیل | مشاوره تلفنی حقوقی | مشاوره با وکیل | قبول کلیه دعاوی حقوی | بانک قوانین ایران | فروشگاه کتاب نرم افزار حقوقی